Džemat KOC Tušanj-Slatina, nakon svog pokretanja prije nekoliko godina, brojnim programima nastoji kod svojih džematlijama različitih kategorija pružiti podsticaj za razumijevanje i življenje islama u ovome vremenu

U okviru programa za omladinu džemata Kulturno-obrazovnog centra Tušanj-Slatina u četvrtak 3. novembra ove godine upriličeno je druženje mladih džematlija sa Vahid-ef. Fazlovićem, muftijom tuzlanskim.

Muftija je mladima i džematlijama kazao da će im, onda kada vjeruju, Allah Svojim bdijenjem dati naputak na raspućima života.

Allah će uputiti kako je najispravnije. Naše je da vjerujemo u Allaha i da se ne bojimo. Kada mladi vjeruju u Allaha onda Allah povećava blagodat. Najvažnije je u dobrom pravcu usmjeriti mlade, ca ne bi lutali dugo i vraćali se. To je onda veliki gubitak – kazao je muftija Fazlović.

Naglasio je da je za mlade od posebne važnosti istrajnost. Muftija Fazlović je, između ostalog savjetovao mlade da Allaha stalno spominju i istakao da su umom obdareni ljudi oni koji se stalno Allaha sjećaju i koji o Njegovim znamenjima razmišljaju.

Istakao je da KOC Tušanj-Slatina od iznimnoga značaja i vrijednosti, s obzirom na to da ima dobru lokaciju i da je u neposrednoj blizini fakulteta i studentskog doma.

Sinošnje druženje izvedbom nekoliko ilahija obogatio je hor “Mošus” iz Brčkog.

Džemat KOC Tušanj-Slatina, nakon svog pokretanja prije nekoliko godina, brojnim programima nastoji kod svojih džematlijama različitih kategorija pružiti podsticaj za razumijevanje i življenje islama u ovome vremenu. U radu džemata posebno se izdvajaju programi za mlade, tribine za žene, škola Kur'ana, halka hadisa i fikha, kursevi, humanitarne aktivnosti i sl.

{gallery}0411160{/gallery}