U Gazi Husrev-begovoj džamiji u subotu 5. maja, poslije podne-namaza, upriličena je svečana akademija maturantica i maturanata Gazi-husrev begove medrese.

Gazi Husrev-begova medresa, koja je ove godine obilježila i 481. godinu postojanja, u svijet šalje 468. generaciju maturanata i 36. generaciju maturantica. Prisutnima se u svečanom programu obratio direktor medrese hafiz Mensur-ef. Malkić, a roditeljima, učenicima i kolektivu škole čestitao je i izaslanik reisu-l-uleme muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.
“Gazi Husrev-begova džamija i medresa su naš simbol, simbol za sve nas, i u domovini i u svijetu. Allah daje, kako kaže u Kur'anu, mudrost kome hoće. Allah je udijelio ovom narodu svoj Hikmet, Mudrost. Ova medresa je veliki hikmet našem narodu kojeg je dodijelio Allah dž.š.“, kazao je između ostaloga muftija Fazlović.
Svečanosti su prisustvovali Seid Eminović iz Uprave za obrazovanje i nauku te delegacije s islamskih fakulteta i bh. medresa. Fond Bošnjaci je uručio stipendije učenici i učeniku generacije, Harunu Tuacakoviću i hafizi Velidi Smajlović, koji su dobili i vrijedan poklon Bh Telecoma.

(www.islamskazajednica.ba)