Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je, u ponedjeljak 26. februara, u nastupnu posjetu primio NJ.E. ambasadora Malezije u Bosni i Hercegovini gospodina Zakrija Jaafara.

Muftija Fazlović je ambasadoru Jaafariju poželio uspješnu diplomatsku misiju u našoj zemlji. Bosna i Hercegovina nije velika po broju stanovnika ali ima dobru geografsku poziciju i ljude koji su se po znanju, moralu i hrabrosti istakli u svakoj epohi njene velike povijesti, kazao je Muftija. Istakao je da regija sjeveroistočne Bosne ima mnoge prirodne i druge potencijale, ali i da je na ovome području, u Srebrenici i Podrinju, počinjen Genocid.

Ambasador Jaafari je izrazi zadovoljstvo zbog njegovog dolaska u Bosnu i Hercegovnu, te je kazao kako se nada da će u narednom periodu Malezijci koji dolaze u našu zemlju češće posjećivati područje sjeveroistočne Bosne.

Razgovarano je i o iskustvu zajedničkog življenja više nacija na jednom prostoru, što je karakterstika obje zemlje, iskustvu očuvanja vjere, spajanju tradicije i modernosti, kako i načinima tehnološkog napretka u ovim zemljama.

Susretu su prisustvovali i šef ureda ambasade Malezije gospođa Wan Shafawati Wan Mustapha i Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete u Tuzli.