U ponedjeljak, 16. januara 2023. godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je Izeta Hadžića, dugogodišnjeg muteveliju džemata Brčanska Malta, Medžlis Islamske zajednice Tuzla.

Hadžija Izet Hadžić je dao veliki doprinos radu i razvoju džemata Brčanska Malta. Kao mutevelija ovog džemata, tokom protekle dvadeset i dvije godine brinuo je o mesdžidu i infrastrukturi džemata, te organizaciji brojnih sadržaja za džematlije. S obzirom da zbog zdravstvenih poteškoća hadžija Hadžić nije u prilici da nastavi obavljati dužnost mutevelije, nedavno su mu prigodnim skupom i lijepom hedijom džematski odbor i džematlije ovog džemata iskazali svoju zahvalnost.

Muftija Fazlović se zahvalio hadžiji Izetu na njegovom dugogodišnjem doprinosu svome džematu i Islamskoj zajednici. Naglasio je veliku vrijednost naših mutevelija i džematlija koji vole svoj džemat, o njemu se istinski brinu i pomažu imamima u njihovom radu. Muftija je hadžiji Hadžiću poželio dobro zdravlje i da još dugo bude uz svoj džemat.

Prijemu su prisustvovali glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović i imam džemata Brčanska Malta hafiz Ismail-ef. Fazlović.