Muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović i direktor Behram-begove medrese u Tuzli Ahmed ef. Hatunić posjetili Medžlis IZ-e Srebrenik

U srijedu, dana 16.07.2014. godine, odnosno 19. ramazana 1435. h.g. muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović zajedno sa direktorom Behram – begove medrese Ahmedom ef. Hatunićem boravio je u ramazanskoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Srebrenik. Dobrodošlicu su mu poželili glavni imam MIZ Srebrenik Refik ef. Hodžić i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Mevludin ef. Joldić.

Muftija je održao sastanak sa glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa, a zajednički iftar sa svim imamima Medžlisa Srebrenik je upriličen u obližnjem motelu. Nakon iftara prisutne imame poselamio je glavni imam, koji je tom prilikom upoznao muftiju sa trenutnim stanjem Medžlisa, te sa vjerskim životom na našem Medžlisu te stanjem džemata. Poslije glavnog imama prisutnim imamima obratio se muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, koji je tom prilikom zahvalio svim imamima na njihovom prisustvu, njihovoj žrtvi na putu dobra. On je istakao važnost zajednice, našeg međusobnog odnosa, jačanja svijesti Bošnjaka, te važnosti islamske zajednice u vremenu kada ona ima težak zadatak. Muftija je u svom govoru pozvao sve imame da budu imami u pravom smislu te riječi, da budu misionari, a sebe je stavio na raspolaganje svakom od imama ako se za to ukaže potreba. Istakao je važnost zajedničkog iftara, te ovog sastanka kojeg je održao u Srebreniku.

Nakon zajedničkog iftara u prostorijama Medžlisa klanjao se akšam-namaz. Nakon akšama muftija je posjetio džemat C. Srebrenik, gdje je tom prilikom održao vazu-nasihat prisutnim džematlijama. On je istakao važnost džemata, ramazanskih dana, važnost međusobnih odnosa vjernika.

Posjeta profesora Behram-begove medrese Medžlisu Srebrenik

U ponedjeljak, dana 14.07.2014. godine, sedamnaestog dana ramazana, u posjeti Medžlisu Srebrenik boravili su i profesori Behram-begove medrese u Tuzli Idriz ef. Memić, Mensur ef. Husić i hfz. Nedžad ef. Vehabović. Oni su nakon iftara, koji je organiziran u aščinici kod Hadžije, posjetili tri džemata te tom prilikom održali vazu-nasihat prisutnim vjernicima. Prof. Idriz ef. Memić je posjetio džemat Bare, Mensur ef. Husić je boravio u posjeti džematu D. Potok dok je hfz Nedžad ef. Vehabović posjetio džemat D. Srebrenik. Oni su nakon teravih-namaza prisutne vjernike počastili prigodnim predavanjem.

Molimo Uzvišenog da ih obilato nagradi za njihov trud i vrijeme koje su izdvojili kako bi nas zijaretili. Amin!

(medzlisizsrebrenik.com)