Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog organizovala je u srijedu 7. oktobra 2020. godine akciju darivanja krvi.

Akciji koja je održana uz podršku Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u saradnji s Poliklinikom za transfuziologiju UKC-a Tuzla, odazvalo se oko stotinu djevojaka i mladića iz 9 medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog. Aktivnosti darivanja krvi na kojima učestvuje veliki broj osoba, često se organizuju u medžlisima na području ovog muftiluka.

Društvenu odgovornost i spremnost mladih da pomognu drugima pohvalili su muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim-ef. Malanović. Oni su izrazili zahvalnost zdravstvenim radnicima, imamima, te članovima Mreže mladih, kao i svima drugima koji su uključeni u organizaciju i daju podršku ovom iznimno humanom djelu.

O organizaciji akcije koja je održana u Omladinskom kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina u Tuzli, brinuli su koordinatori za rad s mladima i društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog hafiz Abdullah Kapo i Mumin-ef. Mumić, kao i koordinatori medžlisa koji su okupili veliki broj mladih.

Isti dan, muftija Vahid-ef. Fazlović upriličio je prijem za rukovodioca Ureda za društvenu brigu Rijaseta Ibrahima Malanovića. Tom prilikom razgovarano je o aktivnostima koje na polju društvene brige Islamska zajednica realizuju na području Muftiluka tuzlanskog, kao što je pomoć povratnicima i povratničkim džematima, stipendiranje učenika i studenata, pomoć penzionisanim imamima, akcija „Otvorimo hiljade vrata“…