Muftiju tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića u ponedjeljak, 1. aprila ove godine, posjetila je delegacija Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u našoj zemlji. Delegaciju su činili ataše za vjerska pitanja ‘Amir al-Anazi, dekan Mushawwah al-Anazi i direktor Kulturnog centra u Mostaru Muhammed al-Mousa.

Tokom prijema u Muftijstvu tuzlanskom razgovarano je o potrebi i mogućnostima razvijanja jače međusobne saradnje. Istaknuta je važnost Džamije „Kralj Abdullah“ u Tuzli, koju je sagradio kralj Saudijske Arabije Abdullah bin Adbulaziz el-Saud. Svojom veličinom, ljepotom i funkcionalnošću ova džamija je stekla status centralne džamije Muftijstva tuzlanskog.

Muftija Fazlović se zahvalio gostima na ovoj posjeti i saradnji koja je odraz bratstva naroda Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine.

Zajednički iftar priređen je u bosanskoj sobi Džamije „Kralj Abdullah“, a prije teravih-namaza džematlijama se obratio ataše ‘Amir al-Anazi. Naglasio je da je ramazan mjesec Allahove milosti, oprosta i oslobađanja od džehennemske vatre. Istakao je blagodati ramazanskog vremena, vrijednosti namaza i drugih ibadeta u mjesecu ramazanu, te je pozvao vjernike da u njegovim preostalim danima i noćima što više budu u ibadetu.