Muftiju tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića, 21. septembra 2023. godine, posjetili su članovi Odbora za međureligijski dijalog Memorijalnog centra Srebrenica. Pored predstavnika Memorijalnog centra, Odbor čine majke Srebrenice, predstavnici udruženja porodica žrtava genocida, vjerski službenici i mladi.

Gosti su ovom prilikom muftiji Fazloviću predstavili svoje djelovanje, naglasivši da je njihov cilj uspostavljanje platforme za odgovor na određene negativne pojave kao što su veličanje zločinaca, negiranje genocida u Srebrenici, zaštita ljudskih prava…
Muftija Fazlović se zahvalio svim članovima Odbora na njihovom opredjeljenju da učestvuju u njegovom radu i da tako doprinose uspješnijoj misiji Memorijalnog centra.

– Memorijalni centar Srebrenica je veliki civilizacijski odgovor na planetarno zlo. Mir i sloboda se moraju čuvati, prava svih ljudi se moraju poštovati. Memorijalni centar Srebrenica ponio je zadaću da trajno upozorava na najveće zlo koje čovjek može počiniti, na genocid, ali i da snažno poziva na saradnju i dobro među ljudima, kazao je muftija Fazlović. Muftija je i ovom prilikom ukazao na požrtvovanost i veliko djelo majki Srebrenice.