Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak 13. jula 2020. godine dr. Denijala Tulumovića, premijera Tuzlanskog kantona.

Na sastanku je razgovarano o ustanovama Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog u čijem radu važnu ulogu ima i Vlada Tuzlanskog kantona. Bilo je riječi i o nekoliko važnih pitanja u radu Behram-begove medrese i Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama. Muftija Fazlović se zahvalio premijeru Tulumoviću i Vladi TK na otvorenosti i podršci koju pružaju u radu ovih i drugih ustanova.

Važna tema tokom ovog susreta bilo je i pitanje jačanja uloge vjeronauke u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

Razgovarano je i o trenutnom stanju u vezi s epidemijom koronavirusa na području Tuzlanskog kantona. Premijer Tulumović je i u ovom razgovoru zahvalio Islamskoj zajednici na doprinosu koji na različite načine pruža u borbi protiv širenja koronavirusa. Ukazano je i na važnost odlaska tima ljekara s Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli u Novi Pazar kako bi pružili pomoć stanovništvu ovoga grada i regije.

Susretu je prisustvovao i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić.