Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u utorak, 16. maja 2023. godine, američku autoricu dr. Tamaru Gray i njene saradnice. Prijemu je prisustvovao dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Dr. Tamara Gray je autorica knjige „Radosne bilješke – Vježbe za sretno srce“, koja je s engleskog prevedena na bosanski jezik, osnivačica je “Rabate” i univerzitetski profesor. Dr. Gray se zahvalila muftiji Fazloviću na ovoj prilici da sazna više o Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, posebno o Muftijstvu tuzlanskom.

Muftija Fazlović je ovom prilikom naglasio ulogu žene u porodici i društvu. Ukazao je na njenu snagu i autoritet koje kao majka i supruga ima u porodici, te njen poseban doprinos radu odgojno-obrazovnih i drugih ustanova. Pohvalio je namjeru dr. Grey i njenih saradnica da tokom boravka u Bosni i Hercegovini posjete Srebrenicu i Memorijalni centar u Potočarima.

Knjigu dr. Tamare Gray prevela je Azra Hasanović, urednica Magazina za ženu i porodicu „Bosanska Sumejja“ a knjiga je naišla na izuzetno dobar prijem kod čitateljki i čitalaca u Bosni i Hercegovini. Ovom prijemu su prisustvovale i predstavnice Udruženja Halka iz Sarajeva i Udruženja Sumejja u BiH, izdavači ovog vrijednog djela.

1/2