Muftiju tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića u četvrtak, 29. februara ove godine, posjetili su direktorica Radio-televizije Tuzlanskog kantona Admira Bakić i izvršni direktori Dragana Bosankić i Eldar Ibrišimović.

Direktorica Bakić je predstavila aktivnosti ovog medija koji je prije nekoliko dana obilježio 31 godinu postojanja i rada. Direktorica se zahvalila muftiji Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom na podršci ovoj medijskoj kući.

Razgovarano je o ovogodišnjem ramazanskom programu Radio-televizije Tuzlanskog kantona i posljednjim pripremama koje se trenutno obavljaju kako bi se ovaj veoma zahtjevan višesatni program što uspješnije realizirao.

Muftija Fazlović je naglasio važnu društvenu ulogu Radio televizije Tuzlanskog kantona. Posebno je istakao opredjeljenost ove medijske kuće da s velikom pažnjom izvještavaju o životu Bošnjaka na području Podrinja i Posavine. Muftija je izrazio očekivanje da će Radio-televizija Tuzlanskog kantona nastaviti s ustrajanim radom na pronošenju istine i objektivnom informiranju javnosti o stvarnosti u kojoj živimo.