Prvo takmičenje u hifzu 30. džuza Kur'ana Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održano je 18. februara ove godine u Sarajevu.

Organizator takmičenja je Uprava za vjerske poslove Rijaseta, u saradnji s Kulturnim centrom „Kralj Fahd“, Svjetskom organizacijom muslimanske omladine (NEDWA) i Fondacijom ”Hifz časnog Kur'ana”.

Na takmičenju je učestvovao 21 polaznik mekteba i škola Kur'ana iz Bosne i Hercegovine i dijaspore. S područja Muftijstva tuzlanskog učestovali su Muhamed Čirak i Harun Omerović.

Najbolji takmičar je bio Bilal Hamidović iz Muftijstva sarajevskog, a Muhammed Čirak je drugi, dok je Jasir Pezić iz Škole Kur'ana Džamije Kralj Fahd bio treći. Naš drugi takmičar Harun Omerović zauzeo je 6. mjesto.

Muhamed Čirak je polaznik Škole Kur'ana džamije Kralj Abdullah u Tuzli, a njegov muhaffiz je hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Harun Omerović je polaznik mekteba Solina i Škole Kur'ana džamije Kralj Abdullah. Muhafiz mu je hfz. Abdullah Kapo.

Priznanja pobjednicima takmičenja su uručili reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović i Muhammed Alu Šejh, direktor Kulturnog centra Kralj Fahd u Sarajevu.