Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je u nedjelju 3. decembra mevludu u brčanskom džematu Gornji Rahić.
Dobrodošlicu gostima i svim džematlijama ovog i drugih džemata Medžlisa IZ-e Brčko poželili su imam džemata Salih-ef. Hrnjić i glavni imam ovog medžlisa Mustafa-ef. Gobeljić.

Muftija Fazlović je ovom prilikom kazao da muslimani osjećaju radost svoje vjere, koju nam je pokazao i objasnio naš Poslanik, s.a.v.s. Svaka njegova riječ je lijepa, a svako njegovo djelo je najbolje djelo. Niko prije, a niti poslije njega, nije imao tako lijepe riječi, tako dobra djela. Svojstva i osobine Muhammeda, s.a.v.s., su bile na najvišem stupnju. Njegova narav, njegov moral je ono u što mi trebamo gledati i tome težiti. Muftija je istakao da treba što više učiti salavate i što više čitati o Muhammedu s.a.v.s., a sve što spoznamo da je od njegovog sunneta treba uzeti i primijeniti u životu.

Mensur Husić, profesor u Behram-begovoj medresi, je održao predavanje tokom kojeg je govorio o veličini misije Muhammeda s.a.v.s.

Nakon mevluda u džematu Gornji Rahić muftija Fazlović se susreo sa imamima ovog medžlis. Tokom susreta je razgovarano o životu muslimana i aktivnostima imama u ovom djelu Muftiluka tuzlanskog.