U Univerzitetskom-kliničkom centru u nedjelju uvečer, na Ahiret je preselio Hazim Šadić, penzionisani brigadni general Armije R BiH, koji je u februaru 1993. godine odlukom Predsjedništva BiH imenovan za komandanta Drugog korpusa Armije R BiH.

Brigadni general Hazim Šadić rođen je 6. novembra 1943. godine u Čeliću gdje je završio osnovnu, a u Sarajevu srednju vojnu školu. U Beogradu je 1968. godine završio Vojnu akademiju kopnene vojske u tadašnjoj Jugoslovenskoj narodnoj armiji (JNA).

Od početka Agresije na BiH stavio se u službu odbrane, a u aprilu 1992. godine imenovan je za načelnika Okružnog štaba Teritorijalne odbrane Tuzla, a u oktobru 1992. godine i za načelnika štaba Drugog korpusa Armije R BiH.

Predsjedništvo BiH ga je u februaru najteže ratne 1993. godine postavilo za komandanta Drugog korpusa Armije R BiH. Čin brigadnog generala dobio je 14. decembra 1993. godine, a odlikovan je i najvišim ratnim prizanjem “Zlatnim ljiljanom” 1993. godine.

Dženaza-namaz rahmetli generalu Hazimu Šadiću obavit će se u utorak, 29.6.2021. god. poslije ikindija-namaza ispred Čaršijske džamije u Čeliću.