Tradicionalna manifestacija “Dova za domovinu” održana je u subotu, 21. augusta 2021. godine na lokalitetu Ljiljan – Bandera u Gradačcu.

Manifestaciji je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imam i predsjednik MIZ Gradačac Nusret-ef. Kujraković i Husein Jukan, gradonačelnik Edis Dervišagić, predstavnici boračkih organizacija, gradačački imami i džematlije.

Muftija Fazlović je u svome obraćanju kazao kako su obilježja na kojima se okupljamo kao što je i LJiljan na Banderi kod Gradačca, svjedok veličine naše domovine i svjedok veličine borbe naših gazija, pripadnika Armije Bosne i Hercegovine. Posebno ovim povodom, ali i u drugim prilikama, iskazujemo veliku zahvalnost našim šehidima i borcima, te privrženost i poštovanje njihovim porodicama, kazao je Muftija. Istakao je vrijednost  i važnost dove koju upućujemo Onome Koji je sve stvorio, Koji svime vlada i na Zemlji i u svemiru. Njemu upućujemo dovu iz svojih srca i sa svojim imanom, kazao je Muftija te je govorio o tevhidu, vjerovanju u Allaha, dželle šanuhu, koje je jedinstveno za sve muslimane, kao i o dobročinstvu prema ljudima.

“Bit ćemo ponosni i odvažni u svojoj vjeri i dobrom djelu, bez oholosti i hvalisanja, spremni da budemo čvrsto jedni uz druge. Bit ćemo u bratstvu u našem dini-islamu i u našoj ljudskosti, insanijetu. Po svome humanizamu, svi ljudi su naša braća i sestre i nikome ne želimo zlo. Ali, za naše svete vrijednosti smo se borili, pokazali smo kako se to čini i to se mora pamtiti”, poručio je muftija Fazlović, te se zahvalio Medžlisu Islamske zajednice Gradačac i udruženju “Patriotska liga” Gradačac na istrajnoj brizi o organizaciji ove manifestacije.

Gradačački imami su priredili program koji se sastojao iz učenja Kur'ana i ilahija, prisutnima se obratio i glavni imam Nusret-ef. Kujraković, a dovu za domovinu proučio je Husein Jukan, predsjednik MIZ Gradačac.

Dodijeljena je i vakufnama udruženju “Patriotska liga” Gradačac za uvakufljeno zemljište pored Ljiljana koje će se koristiti za potrebe organizacije ove manifestacije. Muftija Fazlović vakufnamu je uručio hadži Tasinu Okiću, predsjedniku udruženja Patriotska liga Gradačac uz prisustvo članova Građevinskog odbora za izgradnju spomenika Ljiljan i vakifa ovog hajirli vakufa.