U subotu 12. maja 2018. godine u Memorijalnom centru Veljaci, kod Bratunca, klanjana je dženaza i obavljen ukop Sabida Ibrahimovića, civilne žrtve zločina počinjenih na području Bratunca 1992. godine. Dženazu-namaz je predvodio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.
“Nakon što je ubijen nevin čovjek nema veće smutnje i nereda nego to sakriti, ne priznati i ne pokajati se. I nema veće barijere na putu istine i pravde od njihovog poricanja i zanemarivanja. Mi smo na ovom šehitluku ukopali 300 osoba i došli do pola puta. Treba nam još puno snage. Zato smo odlučno uz porodice, udruženja koja opominju sve institucije ove zemlje koje su dužne da urade mnogo više u ovom trenutku od onoga koliko sada čine da se pronađu nevino ubijeni, da se nađu njihove kosti i da se dostojno ukopaju u našim šehitlucima,“ poručio je muftija Fazlović.

Iako je još oko tri stotine osoba za kojima se traga i čeka identifikacija i ukop, za 12. kolektivnu dženazu u Bratuncu pripremljeno je samo jedno tijelo. Ta činjenica je izazvala nezadovoljstvo porodica žrtava koje traže objašnjenje zašto je proces traženja nestalih i identifikacije pronađenih tako usporen.
U ime porodica žrtava prisutnima se obratila petnaestogodišnja Admira Golić. Ona je naglasila da porodice nisu zadovoljne procesom traženja i dentifikacija, ali da su spremne da istraju i da se još nisu umorile.
„Ratni zločin ne zastarijeva i ako do sada ratni zločinci nisu sudski gonjeni to ne znači da neće biti procesuirani već sutra. A i mi moramo upamtiti. Mi se, kao narod nad kojim je počinjen Genocid, nismo umorili i nećemo se umoriti u traganju za pravdom i kažnjavanjem zločinaca,” poručile su porodice žrtava.