U petak, 31. marta 2023. godine, upriličen je tradicionalni iftar muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića za Bošnjakinje. Iftaru u Behram-begovoj medresi prisustvovale su majke Srebrenice i Podrinja, koordinatorice odjela za brak i porodicu, profesorice Medrese, predstavnice ustanova i udruženja, te Bošnjakinje iz obrazovnog, kulturnog i društvenog života s područja Muftiluka tuzlanskog.

Pored pomenutih iftaru su prisustvovali direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić, glavni imam Medžlisa IZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić te koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog prof. Hasiba Saračević.

U svojoj besjedi muftija Fazlović je govorio o blagodatima koje ramazan sa sobom donosi i vrijednostima iftarskih okupljanja. Ovim tradicionalnim iftarom šalje se poruka da je važno da se Bošnjakinje okupljaju, te da je važno njihovo djelovanje, svakodnevni rad, doprinosi koje daju društvu u cjelini, domovini Bosni i Hercegovini i Islamskoj zajednici.

Muftija Fazlović je posebno govorio o problemu otuđivanja u našim porodicama. Podsjetio je da je u ovom ramazanu Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini posebnu pažnju usmjerila prema porodičnim vrijednostima, pod motom “Porodica u ramazanu – ramazan u porodici” kako bi se više govorilo o porodici, o njezinom značaju u životu pojedinca i društva. Pozvao je prisutne da što više okupljaju svoju porodicu i rodbinu, savjetuju mlađe i brinu o djeci.

Istu večer, muftija Fazlović je teravih-namaz klanjao u Džindijskoj džamiji u Tuzli te se tom prilikom obratio džematlijama.