Malonogometni turnir „Prvi mart“ za mlade Muftiluka tuzlanskog održan je 12. marta ove godine u Behram-begovoj medresi.

Turnir je održan kao aktivnost Odjela za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog. Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović otvorio je turnir i mladima, između ostalog, poručio:

„Vi ste danas ovdje povodom 1. marta, jednog velikog datuma, događaja koji je za svakog Bošnjaka, u Bosni i izvan nje, veoma važan i bit će važan i u budućnosti. Mi Bošnjaci imamo sve što imaju i drugi narodi, imamo svoju zemlju, koja nije od jučer. (…) Čuvajte jedni druge, vi ste jedni drugima najpreči.“

Historijski čas je održao Ahmed Omerović, profesor u Behram-begovoj medresi, koji je govorio o 1. martu, njegovoj važnosti i značaju.

U sportskom dijelu programa mladi 15 medžlisa s područja Muftijstva tuzlanskog učestvovali su u malonogometnom turniru i takmičenju iz stonog tenisa.

„Cilj ovog turnira je da se omladina okupi, upozna, druži i ostvari kontakte koji će trajati i nakon turnira“, kazao je koordinator za rad s mladima pri Muftijstvu tuzlanskom hafiz Abdullah Kapo.

Prvo mjesto u stonom tenisu zauzeo je Tursić Amar (Modriča), drugo Nočić Sadmir (Vlasenica), a treće Nočić Rahman (Zvornik).

Prvo mjesto u nogometu pripalo je ekipi Srebrenika, drugo ekipi Gračanice, a treće ekipi Banovića.

{gallery}1303170{/gallery}