Džemat Simin Han je u nedelju 28. januara bio domaćin omladinskog druženja u okviru programa „Mladi zajedno“.
Druženju je prisustvovalo preko 80 mladih iz šest tuzlanskih džemata uključenih o ovaj program.
Nakon jacija-namaza prigodnim vazom o duhovnom zdanju i temeljnim postulatima naše vjere obratio se Abdulah-ef. Okanović, imam Bijele džamije u Slavinovićima. U toku ovog druženja su uručene prigodne hedije za jednog mladića i djevojku, a potom je uslijedio nastavak druženja u ugodnoj atmosferi.

Prvi ciklus druženja u okviru projekta „Mladi zajedno“ završen je 4. januara u džematu Slavinovići. Tokom prethodna tri mjeseca organizirana su predavanja i druženja mladih u preostalih pet džemata obuhvaćenih ovim projektom.
Prvo druženje održano je u džematu Sepetari, a tom prilikom druženju mladih prisustvovali su glavni imam Medžlisa IZ Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović i hfz. Abdullah Kapo, koordinator za rad sa mladima pri tuzlanskom muftijstvu.
Tokom mjeseca oktobra i novembra organizirana su predavanja u džematima Simin Han, Donji Čaklovići, Turalibegova džamija i džematu Grabovica, a mladi su imali priliku da poslušaju predavanja iz različitih oblasti kao što su religija, ekonomija i politika, a tema jednog od predavanja bila je i prevencija i zaštita od psihoaktivnih supstanci . Predavanja su držali imami navedenih džemata, diplomirani ekonomist te uposlenik Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama i jedan od štićenika ovog Centra.
Zahvaljujući podršci Medžlisa IZ Tuzla, pruženoj od samog početka aktivnosti projekta „Mladi zajedno“, u prvoj polovini januara organiziran je jednodnevni izlet na Vlašić. Stotinjak mladića i djevojaka koji su se upoznali i družili na ranije organiziranim susretima i stekli nova saznanja i prijateljstva imali su priliku da provedu cijeli dan u druženju, lijepom raspoloženju i sportskim sadržajima na našoj lijepoj planini. Ovom prilikom, mladi su posjetili i Elči – Ibrahim pašinu medresu, koja je otvorila vrata musafirima iz Tuzle.
Drugi ciklus druženja započeo je ponovno u džematu Sepetari, koji su, dočekavši i ugostivši oko 70 mladih, još jednom pokazali da su dobar domaćin. Prigodno predavanje održao je Mersad-ef. Pašić, imam džemata Donji Čaklovići. Mersad-ef. Pašić. je govorio o namazu, njegovoj miradžskoj dimenziji i potrebi da svako od nas povede računa o svom namazu i odnosu naspram njega.