Magazin za ženu i porodicu Bosnaska Sumejja u septembru ove godine objavio je svoj 69 broj.

U opširnom intervjuu urednica Azra Hasanović razgovarala je s Azrom Fazlović, profesoricom fikha u Behram-begovoj medresi. Profesorica Fazlović dugi niz godina aktivno sudjeluje u različitim programima poučavanja muslimanki, bila je član Vijeća za fetve Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te je inicirala pokretanje Katedre fikha za žene u Tuzli i drugim gradovima. Sudjelovala je u pokretanju Magazina za ženu i porodicu Bosanska Sumejja 2000. godine i autorica je više od pedeset objavljenih radova u ovom Magazinu.

Profesorica Fazlović je govorila o islamskom obrazovanju u našoj zemlji, fikhu kao jednoj od temeljnih islamskih nauka, Katedri fikha u Tuzli, pedagoškom iskustvu i faktorima obrazovnog uspjeha u radu s mladima, hidžabu kao jednom od najljepših svjedočanstava dini-islama i jedinstvenog ljudskog dostojanstva, Bosanskoj Sumejji i drugim temama.

U ovom broju Bosanske Sumejje objavljeni su tekstovi o suri Et-tekvir (Gubljenje sjaja)te o temama Islam znači predanost Allahovoj volji i Upoznavanje s Kur’anom.

Tema broja je posvećena mladima/adolescentima, njihovom razvoju i uspješnom prelasku u odraslu dob. Uz temu broja tu su i tekstovi o Internet generaciji, Akademskom pritisku – mukama današnje djece i adolescenata te Porodičnoj komunikaciji.

Nove teme čitatelje Bosanske Sumejje očekuju u njenim stalnim rubrikama: Portret, Blagoslovljene građevine, Baština, Na svom topraku, Sumejjina kutubhana, Rad na sebi, Žene u bošnjačkoj književnosti, Stil, Ammar i Poruka.

Novi broj Magazina za ženu i porodicu Bosanska Sumejja može se čitati na Bosanska Sumejja – 69. broj. Printano izdanje Magazina Bosnanska Sumejja moguće je dobiti na kućnu adresu članstvom u Klubu prijatelja.