Biblioteka ”Behram-beg” nastavlja sa svojim planiranim aktivnostima pribavljanja knjiga. Kako bi udovoljili željama i potrebama korisnika, a na osnovu Knjige deziderata, nabavljeno je još 27 naslova iz oblasti lijepe književnosti, među kojima je veliki broj lektira za srednju školu. Tako se na policama Biblioteke nalaze novi primjerci djela, kako domaćih, tako i stranih autora: Ćamila Sijarića (Sabrana djela u sedam tomova); Advana Hozića (Vrabac s puškom); Enesa Kiševića (Mačak u trapericama); Nure Bazdulj-Hubijar (Kad je bio juli); Branislava Nušića (Gospođa ministarka); Alekse Šantića (Emina); Augusta Šenoe (Branka); Vilijama Šekspira (Hamlet); Aleksandra Puškina (Evgenije Onjegin); Perl Bak (Veliki talas) i dr.

Novi naslovi već su na raspolaganju članovima Biblioteke, te ih je moguće podići ili koristiti u jednoj od čitaonica Biblioteke.

S obzirom da je počela nova školska godina, iz BIblioteke “Behram-beg” upućen je poziv učenicima osnovnih i srednjih škola da se učlane u Biblioteku ”Behram-beg” koja je u mogućnosti u potpunosti udovoljiti učeničkim potrebama za lektirnim naslovima.

Članarina za prvu godinu je besplatna i za učenike i za studente.

Detaljnije o uslovima učlanjenja, korištenja usluga, aktivnostima i sadržajima Biblioteke može se pronaći na web stranici https://behrambeg.ba/.

Biblioteka “Behram-beg”