U džamiji džemata Banovići Selo 27.03.2022. godine nakon akšam-namaza održana je svečanost povodom promocije novih učača Kur'ana Časnog. Redovne halke Kur'ana se u ovom džematu održavaju od 2013. godine i do sada je preko stotinu džematlija uspješno savladalo arapsko pismo i tedžvid. Uzimajući u obzir veliku zainteresovanost džematlija i posvećenost imama džemata Banovići Selo, Enes-ef. Demirovića, halke su i dalje aktivne i održavaju se svakog četvrtka i nedjelje od akšama do jacije.

Zanimljivo je spomenuti da su na ovoj svečanosti promovisane dvije skupine učača – prva grupa je sastavljena od mektepskih polaznika, a druga grupa pripada kategoriji odraslih.

Na samom početku proučen je Jasin od strane starije grupe, a mektepski polaznici su proučili kratke sure, te je proučena hatma-dova pred dušu Enver-ef. Omerovića, koji je određeni dio svoje imamske službe proveo u ovom džematu.

U nastavku programa prisutnim džematlijama obratili su se Enes-ef. Demirović, imam džemata Banovići Selo, glavni imam Medžlisa IZ Banovići mr. Sead-ef. Mrahorović, a predavanje je održao dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

U svom obraćanju dr. Husić je podsjetio na vezu Kur'ana i nadolazećeg mubarek mjeseca ramazana, te naznačio bitnost nastavka druženja s Kur'anom koje zahtijeva kontinuitet i trud. Također je iskoristio priliku da čestita Enes-ef. Demiroviću na uspjehu i vrijednom radu koji je evidentan.

Nakon jacije-namaza uručena su priznanja novim učačima i Kur'ani, koje je donirala prijateljska organizacija iz Turske