Prijem muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, povodom predstojećih mevludskih dana, za predstavnike medija održan je u utorak 28. novembra ove godine.

Muftija Fazlović je ovom prilikom istakao kako današnje društvo ne može bez medija, a napore koje ulažu novinari treba cijeniti. Nekada su okolnosti u kojima novinari rade veoma teške, a nekada su situacije lijepe, ali je njihova misija uvijek biti na branik ljudskih vrijednosti, kazao je muftija.

Istaknuta je važnost mjeseca rebiu-l-evvela u kojem je rođendan poslanika Muhammeda, a.s., koji je ljudima pokazao puteve velikih vrijednosti koje nikada neće izblijediti. Tim povodom, u ovom mjesecu će u medžlisima i ustanovama na Muftiluku tuzlanskom biti organizovane brojne manifestacije, a posebno na dan 12. rebiu-l-evvela.

Upravo u promociji univerzalnih vrijednosti kojima je ljude podučio Poslanik islama značajnu ulogu imaju i mediji. Njima je iskazana zahvalnost za trud i zalaganje da se glas o tim univerzalnim vrijednostima, a kojima pozivaju sve vjerske zajednice u našoj zemlji, jače čuje.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik muftije tuzlanskog Sead Seljubac, glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed Huskanović, kao i Sevret Mehmedćehajić i Muhamed Hasanspahić, sekretari Behram-begove medrese i Muftijstva tuzlanskog.