U utorak, 14.novembra 2017. godine u JU OŠ „ Musa Ćazim Ćatić“ u Zelinji Donjoj realizovan je projekat pod nazivom „Prevencija neprimjerenog ponašanja“. 

Projekat je urađen u saradnji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac i Osnovne škole „ Musa Ćazim Ćatić “ u Zelinji Donjoj. Projekat je realizovala profesorica Islamske vjeronauke Emira Kavazović. Neprimjereno ponašanje predstavlja ozbiljan problem u današnjem društvu. Ovim projektom obuhvaćene su dva oblika neprimjerenog ponašanja: nasilje među vršnjacima i međuvršnjačko nasilje putem interneta. Učešće na prezentaciji  imali su učenici osmih razreda, a provedena je i anketa među učenicima.

Cilj projekta je prevencija neprimjerenog ponašanja u društvu, smanjenje njegovog negativnog utjecaja, zaštita ugleda i dostojanstva ličnosti, promocija primjerenog/kulturnog ponašanja  i društva/zajednice moralnog ponašanja.

Realizaciji projekat su prisustvovali direktorica škole Ervada Sinanović, predstavnici  Medžlisa Islamske zajednice Gradačac Hajrudin-ef. Baturić, Izudin-ef. Baturić i Jasmin-ef. Spahić, pedagogica Melisa Šahdanović, nastavnici i učitelji škole.

prevencija nasilja gradacac 2017