U petak, 5. januara 2018. godine, u džematu Tutnjevac, Medžlis IZ-e Srebrenik, nakon jacije-namaza održana je četrdesetšesta tribina.

Gost-predavač bio je Nezim-ef. Halilović Muderris, direktor ureda za hadždž i umru Rijaseta IZ-e u BiH, a govorio je na temu: „Ustrajnost na Allahovom dž.š. putu“. 

Na početku prisutne je poselamio imam džemata Tutnjevac hfz. Damir ef. Jahić. On je ukazao na značaj ovakvih manifestacija, kako za džemat tako i za Medžlis.

Nezim-ef. Halilović Muderris je u svome obraćanju u punoj džamiji govorio o ustrajnosti na Allahovom putu, da čovjek svoje djelovanje treba usmjeriti na učvršćivanje veze sa Onim koji voli one koji teže ka tome, o ustrajnosti u činjenju dobra svakodnewvno, navodeći primjere iz generacije prvih muslimana, a tako i muslimana Bošnjaka postakao je sve prisutne da razmišljaju o svom svakodnevnom djelovanja na putu dobra.

Hafiz Damir-ef. se na kraju zahvalio prisutnima na njihovoj podršci, kako ovoj tribini tako i na dosadašnjim tribinama. On se zahvalio i uvaženom Nezim-ef. Haliloviću Muderrisu na izdvojenom vremenu, kao i dersu u kojem su svi mogli uživati. Druženje sa gostima nastavljeno je i poslije tribine kojoj su prisustvovali i imami Medžlisa Srebrenik i Gradačac.