Dan alumnista Behram-begove medrese obilježen je u srijedu 31. maja 2023. godine u amfiteatru ove škole.

Programu je prisustvovao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović. Muftija Fazlović je istakao važnost povezivanja diplomanata ove škole i vrijednost njihovog zajedništva. Naglasio je značaj odgovornosti koju danas u našem društvu imaju brojni svršenici Behram-begove medrese. Posebna je i njihova uloga u dosadašnjem radu ali i daljem razvoju ove škole.

Direktor dr. Ahmed Hatunić je kazao da je Behram-begova medresa ponosna na sva dostignuća diplomanata ove škole. Oni su izuzetni reprezenti svega onoga što Behram-begove medresa predstavlja. Zahvalio se alumnistima na njihovoj privrženosti svojoj školi.

Predsjednik Kluba alumnista Behram-begove medrese mr. Dženan Rahmanović je podsjetio da je ovaj Klub pokrenut prije dvadeset godina te je govorio o dosadašnjim aktivnostima i značaju ovakvog vida okupljanja svršenika Behram-begove medrese.

Prigodan program su izveli članovi hora i orkestra, te članovi recitatorske sekcije Behram-begove medrese.

Behram-begova medresa ima 2.698 diplomanata a Dan alumnista se obilježava 31. maja. Ovaj datum je ustanovljen kao sjećanje na prvu akademiju maturanata održanu 1997. godine. Alumnisti Behram-begove medrese od 2003. godine okupljaju se i djeluju u okviru Kluba alumnista Behram-begove medrese. U proteklih dvadeset godina organiziro je više susreta diplomanata ove škole, tribine, humanitarne akcije i druge aktivnosti.