Raznovrsni programi i svečanosti u Bosanskom Šamcu

Džemat Gornja Azizija, Medžlis Islamske zajednice Bosanski Šamac je, u periodu od 1. do 7. marta 2018. godine, organizirao različite programe i sadržaje kulturnog, edukativnog i vjerskog karaktera, povodom Dana nezavisnosti BiH.
U realizaciji aktivnosti učestvovali su vrijedni polaznici škole Kur'ana, Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam, omladina i polaznici mektebske nastave. Organizovane su izložba radova, časovi historije, radionice polaznika Islamske vjeronauke u O.Š ” Šamac” i mektebske nastave, zajednički čas i druženje grupe polaznika mekteba džemata Jelovče Selo, MIZ Gradačac, sa grupom mekteba džemata Gornja Azizija, šetnja gradom, učenje sura Ja sin pred duše rahmetli dvojice predsjednika Predsjedništva BiH, polaganje cvijeća i učenje Fatihe na mezaru Sulejmana Tihića, obilazak rodne kuće i posjeta Spomen sobe rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, a kao završni dio programa upriličena je tribina na temu “Put BiH od referenduma do danas” o čemu je govorio Safet-ef. Karahmetović, glavni imam i imam džemata.

1/3

 

Održan turnir u Gračanici

Povodom Dana nezavisnosti BiH, Medžlis IZ-e Gračanica je već drugi put organizovao turnir u saradnji sa Općinom Gračanica.

U jutarnjim i popodnevnim satima održao se dječiji turnir na kojem je učešće uzelo dvanaest ekipa i preko 100 djece. U večernjim satima se odigrao turnir seniora na kojem su učestvovale ekipe javnih ustanova sa područja Opštine (Dom zdravlja, Policijska stanica Gračanica, Općina Gračanica i Osnovne škole Općine Gračanica), MIZ Gračanice, te ekipa Oružanih snaga BiH.

1/2

 

Svečani programi u Odžaku

Grupa mladih i Odjel za ženski aktivizam pri Medžlisu IZ-e Odžak, BZK „Preporod“ i JU Centar za kulturu upriličili su svečani program povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

1/2