U utorak 8. oktobra ove godine nizom programa obilježen je Dan Behram-begove medrese u Tuzli.
U džamiji je izveden svečani program, koji su izveli učenici škole. Tom prilikom su proglašena odjeljenja koja su u prošloj školskoj godini ostvarila najbolji uspjeh, kao i učenici koji su bili najbolji u svojim odjeljenjima.
Najbolja odjeljenja su: IIId s prosječnom ocjenom 4,48, IIIc s prosječnom ocjenom 4,46 i Ic s prosječnom ocjenom 4,31.
Odjeljenje s najmanje izostanaka u protekloj školskoj godini je IIId.
Najboljim učenicima u prošloj školskoj godini proglašeni su: Faris Keserović Ia, Ahmed Mešanović Ib, Amina Fajić Ic, Sumeja Muratović Id, Harun Bećić IIa, Ismail Brkić IIb, Selma Džafić IIc, Azra Fazila Agić IId, Dino Selimović IIIa, Zejd Špijodić IIIb, Enida Fatić IIIc i Merjem Skula IIId.
Također su proglašeni pobjednici literarnog konkursa koji je objavila Medresa: Melika Smajić je osvojila prvo mjesto, Harun Bećić je drugo, a Amel Tokalić treće mjesto.
Najaktivniji čitalac u prošloj školskoj godini je Harun Bećić, a za najboljeg sportistu proglašen je Hajrudin Vejzović.
Ovogodišnji dobitnici priznanja za Dan škole su profesori Rijad Šestan i Asmir Dorić. Iz tehničkog osoblja ovogodišnje priznanje dobila je Mevlija Požegić.
Direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić uputio je čestitku svim učenicima i profesorima za ostvarene rezultate u protekloj godini, a posebne čestitke je uputio dobitnicima priznanja.
Nakon svečanog programa uslijedila su sportska takmičenja u fiskulturnoj sali.