U svim džematima Medžlisa Srebrenik obilježen 12. rebiul-ewel učenjem mevluda, ilahija i kasida i prigodnim predavanjima

U utorak 6.1.2015. godine u Špionici je upriličena mevludska svečanost povodom obilježavanja rođenja Muhammeda, a.s. Nakon klanjanja akšam-namaza obratio se imam tog džemata Refik-ef. Hodžić, a potom su imami Medžlisa Srebrenik i polaznici mekteba Špionica zajedno izveli mevludski program. Nakon mevluda vazu-nasihat je održao Jasmin-ef. Begunić, imam džemata Ćehaje. On je u svom govoru naglasio važnost slijeđenja Poslanika.

U prepunoj džamiji džemata Brda dana 9.1.2015. godine proučen je mevlud i održana tribina povodom ređendana Muhammeda, a.s. Nakon akšam-namaza, imam ovog džemata Ramiz-ef. Joldić obratio se vjernicima, a potom su mevlud proučili srebrenički imami. Tribinu je održao hfz. Esmir-ef. Selimović, koji je govorio o milosti Poslanika, a.s.

Dan kasnije u prepunoj džamiji džemata C. Srebrenik je upriličen mevlud i tribina povodom 12. rebiul-evela. Imam ovog džemata Emir-ef. Brašnjić se na početku obratio, poslije čega je proučen mevlud. Na tribini pod nazivom ˝Poslanikovim putem do sreće i uspjeha˝ govorio je Ismet-ef. Odobašić, imam džemata Kiseljak. Ilahije je izvodio ansambl Zefir iz Srebrenika. 

{gallery}1401150{/gallery}