U petak 13. aprila, u suterenu Atik džamije u Janji, upriličena je projekcija dokumentarnog filma “Imami šehidi“.
Prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa IZ-e Janja Omer-ef. Camić, predsjednik Udruženja Ilmijje i šef Ureda za dijasporu Mensur-ef. Pašalić, Nesib ef. Hadžić, glavni imam Oružanih snaga BIH i potpredsjednik Ilmijje, a prisutni su bili i Sadžid-ef. Ramić, sekretar Udruženja Ilmijje, te Zimić Amir, stručni saradnik u Ilmijji.

U subotu 14. aprila, upriličena je posjeta bivšem logoru “Batković“. U hangare bivšeg Poljoprivrednog dobra “Semberija” grupe Bošnjaka iz obližnje Bijeljine i Janje, dovedene su 1. aprila 1992. godine. Tokom rata u BiH 1992.-1995, u logoru “Batković” bilo je zarobljeno i mučeno oko 4.000 civila iz Semberije, Posavine, Podrinja i Krajine, a za te zločine ni 23 godine poslije rata niko nije osuđen. Prisutnima su se obratili predsjednik Udruženja logoraša Bijeljina – Janja Đezić Mehmed, predsjednik Saveza Logoraša Bosne i Hercegovine Mešković Jasmin i predsjednik Udruženja logoraša Sanski Most, Osman Talić.
Nakon proučene dove šehidima, pristupilo se obilasku hangara. Program je nastavljen je na šehidskom spomen obilježju ispred Atik džamije. Polaznici mekteba su spustili ruže u rijeku Janju, u znak sjećanja na sve bošnjačke žrtve.