Povodom mubarek noći Lejletu-l-berat Medžlis Islamske zajednice Tuzla, uz podršku Muftijstva tuzlanskog i RTVTK, pripremio je prigodan televizijski program koji je emitovan u utorak 7. aprila 2020. godine u večernjem terminu.

Program su izveli tuzlanski imami, članovi hora Gazi Turali-beg, a prigodnom besjedom obratio se glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

U svom obraćanju glavni imam hafiz Huskanović ukazao je na fadilete mubarek noći Lejletu-l-berat, ističući da je to noć koja ukazuje na blizinu mjeseca ramazana.

– Ova noć najavljuje blizinu mjeseca ramazana. U ovim danima, kada se nalazimo na ispitu, u velikom iskušenju, doista sama pomisao da nam dolazi mjesec ramazan naša srca i duše razgaljuje. Sjetimo se da su ovo veliki, odabani mjeseci. Poslanik, a.s., je kazao: „Mjesec redžeb je Allahov mjesec, šaban je moj mjesec, a ramazan je mjesec ummeta.” Ovo vrijeme u kojem živimo i iskušenje kroz koje prolazimo, treba da nam donese i mnogo pouka. Treba da pokažemo ono najbolje u nama, te da ovo vrijeme iskoristimo za sebe, za svoje porodice, uz razgovor i zajedničke ibadete. Vratimo se sebi. Ovo je vrijeme kada čistimo naše duše, dodao je glavni imam.

Program je emitovan i putem live stream na Facebook stranicama Muftijstva tuzlanskog, Medžlisa Tuzla i RTVTK.