Završni turnir u malonogometnoj mektebskoj ligi Muftijstva tuzlanskog odigran je u nedjelju 29. maja 2016. godine u dvorani „Gradačačkog sajma“ u Gradačcu.

Turnir je otvoren učenjem Kur'ana, nakon čega se obratio glavni imam MIZ Gradačac Nusret-ef. Kujraković.

Na završni turnir plasirale su se po dvije prve ekipe iz regionalnih grupa: MIZ Gradačac, MIZ Gračanica, MIZ Brčko, MIZ Čelić, MIZ Zvronik, MIZ Bratunac, MIZ Gornja Tuzla i MIZ Živinice. Ovo je prvi puta da na turniru učestvuje osam ekipa.

Ekipe su podijeljene u dvije grupe, te su se nakon odigranih utakmica u polufinale plasirale ekipe Gradačca, Gornje Tuzle, Brčkog i Zvornika. U polufinalu je ekipa Gradačca pobijedila Brčko, a Gornja Tuzla Zvornik.

U finalnoj utakmici je ekipa MIZ Gradačac penalima savladala Gornju Tuzlu i time odbranila prošlogodišnji naslov prvaka. Treće mjesto osvojila je ekipa MIZ Brčko.

Polufinalnim i finalnoj utakmici je prisustvovao dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog. U svom kratkom obraćanju čestitao je najuspješnijim ekipama i svim učesnicima uručio priznanja, a prvoplasiranim trima ekipama i novčane nagrade. 

{gallery}3005160{/gallery}