Od 18. do 20. januara 2019. godine održan je trodnevni seminar sa radionicama pod nazivom „Snaga porodice“ u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH – Odjela za brak i porodicu i organizacije World Vision BiH. U ulozi predstavnika muftijstava i medžlisa učesnici seminara bili su imami, muallime, koordinatorice za brak i porodicu i vjeroučitelji/ce.
Na otvaranju seminara učesnicima su se obratili Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH, dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove i mr. Nikica Lubura-Reljić, glavna koordinatorica projekta ispred World Visiona BiH.

Cilj seminara „Snaga porodice“ bio je usvajanje nove metodologije koja podrazumijeva rad sa porodicama, odnosno, bračnim parovima kako bi im se pomoglo u oblikovanju pristupa i pronalaženja adekvatnih odgovora na izazove i pitanja s kojima su suočeni kao supružnici i roditelji.

Ovim seminarom završena je edukacija za voditelje, odnosno, kompletirani su timovi voditelja radionica na muftijstvima, a u narednom periodu planirano je da se u okviru projekta „Snaga porodice“ održe seminari sa radionicama u svim muftijstvima u Bosni i Hercegovini.

Na seminaru su učestvovali imami s područja Muftijstva tuzlanskog Hamdija Islamović i Emir Brašnjić, a voditelji radionica, pored ostalih, bili su prof. Hasiba Saračević i hafiz Abdullah Kapo, koordinatorica Odjela za brak i porodicu i  koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog, te Amina Đulović, stručni saradnik za medije Tuzlanskog muftijstva.