Cilj okruglog stola je bio otvoriti temu vjeronaučnog odgoja i zalaganja za aktivizam i nenasilje

U sklopu svjetske kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, TPO Fondacija iz Sarajeva i Behram-begova medresa u Tuzli su organizirale 2. decembra 2014. godine okrugli sto pod nazivom Potencijal vjeronaučnog odgoja za aktivizam i nenasilje.

Predavačice su bile Azra Fazlović, profesorica u Behram-begovoj medresi, Amra Pandžo, direktorica Udruženja za dijalog u porodici i društvu „Mali koraci“ iz Sarajeva i dr. Amra Delić, neuropsihijatrica iz Tuzle.

Okrugli sto je održan u Behram-begovoj medresi, a prisustvovale su mu profesorice Medrese, članice Asocijacije žena MIZ Tuzla, članice Bosanske Sumejje, vjeroučiteljice i predstavnice udruženja srebreničkih majki i dr.

Cilj okruglog stola je bio otvoriti temu vjeronaučnog odgoja i zalaganja za aktivizam i nenasilje, a neke od tema su: kako “produhoviti” religioznost ili religijsko obrazovanje i kako obezbijediti da vjeronaučni odgoj postane baza nenasilnog djelovanja i uvažavanja svakog/svake pojedinca/pojedinke. To su bila neka od pitanja na koja se učesnice pokušale dati odgovor tokom rada okruglog stola.