U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) danas je održan radni sastanak članova Komsije za sistematizaciju digitalnih edukativnih sadržaja za mektebsku pouku.

Sastanku su prisustvovali: dr. Enes-ef. Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade, mr. hfz. Muriz-ef. Mešić, stručni saradnik za mekteb, dr. Ahmed-ef. Purdić, mr. hfz. Ammar-ef. Bašić, dr. Mensur-ef. Husić, Elvedin-ef. Kavazović i mr. Muhamed-ef. Pezić.

Sastanak je otvorio dr. Enes-ef. Svraka, te podsjetio na dosadašnje aktivnosti koje su realizovane u pogledu prikupljanja, sistematizacije, obrade i analize digitalnih sadržaja za mektepsku pouku.

Zahvalio je i čestitao članovima Komisije na uloženom trudu te naznačio da predstoji još dosta aktivnosti kako bi se planirani posao završio na zadovoljavajući način.

Mr. hfz. Muriz-ef. Mešić predstavio je analizu sistematizovanih digitalnih sadržaja i njihovu klasifikaciju po nivoima mektepske pouke te iznio vrlo značajne i korisne podatke.

Svi učesnici radnog sastanka dali su svoj doprinos kroz diskusiju i prijedloge koje su iznijeli.

Zaključeno je da je potrebno nastaviti aktivnosti sistematizacije i obrade prikupljenih digitalnih sadržaja, te izrade novih u narednom periodu, kako bi se projekat blagovremeno završio i materijali bili dostupni krajnjim korisnicima.