Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović održao je u srijedu, 2. februara 2022. godine sastanak s koordinatorima odjela za društvenu brigu i koordinatorima za rad s nevladinim organizacijama u medžlisima Muftijstva tuzlanskog.

Muftija Fazlović je ukazao na važnost redovnih okupljanja koordinatora, razgovora i razmjene iskustava, kako bi se bolje razumjele različite pojave i potrebe ljudi u našem društvu. Istakao je značaj i rezultate nekih od projekata koji se kontinuirano realiziraju na području Muftiluka tuzlanskog  kao što su akcije „Vršnjak-vršnjaku“, „Otvorimo hiljade vrata“ i akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Najvažnije aktivnosti ovih odjela predstavili su koordinatori Muftijstva tuzlanskog dr. Ahmed Omerović i Mumin-ef. Mumić.

Nakon sastanka upriličen je seminar na kojem su o temama Medijska pismenost, Principi proaktivnog djelovanja u društvenoj sredini i Izazovi i perspektive u savremenom bosanskohercegovačkom kontekstu govorili prof. dr. Zarfa Hrnjić-Kuduzović, Valdet Peštalić i Muamer Zukić.