U organizaciji Uprave za administrativne i pravne poslove Rijaseta IZ-e u BiH i Muftijstva tuzlanskog, u ponedjeljak 9. decembra 2019. godine održan je seminar za sekretare medžlisa i ustanova s područja Muftiluka tuzlanskog.
Prisutnima se na početku seminara obratio rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić, koji je predstavio program rada i teme seminara.
Direktor Uprave za administrativne i pravne poslove Rijaseta IZ-e u BiH Mensur Karadž u svome obraćanju je govorio o značaju tema o kojima će biti govora na seminaru, te je dao neka opća uputstva u radu sekretarima.
O Pravilniku o građenju, rekonstrukciji i popravci objekata IZ-e u BiH govorili su Mirsad Kalajdžić, Salih Išerić i Abdulah Alagić.
Druga tema bila je iz administrativno pravnog poslovanja te su predstavljeni Pravilnik o organizaciji i radu medžlisa i džemata IZ-e u BiH i Pravilnik o organizaciji i radu muftijstava IZ-e u BiH o čemu su govorili Faruk Hašimović i Nihad Mehmedović.