Medžlis Islamske zajednice Tuzla organizovao je drugi po redu Zimski mektebski kamp koji je održan od 13. do 15. januara u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

Učešće na drugom zimskom kampu uzelo je 36 polaznika/polaznica mekteba, od toga 25 dječaka i 11 djevojčica.

Kroz cjelodnevne programe, pored druženja i upoznavanja drugih polaznika mekteba, djeca su kroz različite radionice učila i sistematizirala ranija znanja o vjeri i temama vezanim za nju. Prvi dan kampa, nakon predstavljanja programa, polaznicima mekteba su uzeli učešće na radionica “Ko sam ja?” tokom koje su učesnici govorili o sebi, svojim interesima, osobinama. Prvu radionicu je vodio Muhamed-ef. Mehanović. U večernjim satima, polaznici su učestvovali u radionici “Između uvjerenja i stvarnosti”, na kojoj su diskutovali i bavili se mišlju o Bogu, sebi i životu općenito. Radionicu je vodila Mevla Mehanović.

Drugi dan kampa, hfz. Ismail-ef.  Fazlović i muallima Amina Fazlović su održali radionicu na temu “Bosansko-bošnjačko-muslimanski identitet”, a potom su organizirani u manje grupe polaznici mekteba istraživali živote Allahovih poslanika, a.s., izvlačeći pouke iz kazivanja o njima.

Pored edukativnog dijela, program kampa je obuhvatao i druge aktivnosti kao što su društvene igre, rekreativne i sportske aktivnosti poput sankanja i vožnje na četverotočkašima kroz kompleks Ajdinovića, boravka na čistom zraku i druge zanimljive aktivnosti koje nudi Centar u kojem se kamp održavao.

Koordinatori kampa bili su hafiz Ismail-ef. Fazlović i Muhamed-ef. Mehanović, uz podršku Amine Fazlović i Mevle Mehanović.