Pod visokim pokroviteljstvom reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića 28. novembra 2018. godine održana je manifestacija „100 godina od smrti reisa Mehmeda Teufika Azabagića 1918-2018“ u Gazi Husrev-begovoj biblioteci s početkom u 12.30 sati.

Organizatori manifestacije su Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka, Gazi Husrev-begova biblioteka i Institut za društvena i religijska istraživanja.

Održan je naučni skup na kojem su učestvovali eminentni učenjaci koji su se tokom svog naučnog rada bavili reisom Azabagićem i njegovim djelom. Na skupu su govorili Mustafa Spahić, dr. Fikret Karčić, dr. Safet Bandžović i mr. Osman Lavić.

Prije centralnog skupa „Život i djelo reisa Azabagića“ otvorena je izložba rukopisa i djela reisa Azabagića pod naslovom „Stogodišnjica smrt Mehmeda Teufika Azabagića“, autora mr. Mehe Manjge u holu Gazi Husrev-begove biblioteke.

Premijerno je prikazan i kratki dokumentarni film „Reis Mehmed Teufik Azabagić“ u produkciji Media Centra Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini, a Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka je u saradnji sa Izdavačkim centrom Rijaseta Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini El-Kalemom objavio knjigu na engleskom jeziku Grand Mufti Mehmed Teufik Azabagić and his Risala on Hijra koju je priredila mr. Sumeja Ljevaković-Subašić.