Članovi Savjeta su razgovarali i o radu škola Kur'ana, katedri tefsira i hadisa, o radu s mladima, kao i o programima socijalne brige

Redovna sjednica Savjeta muftije tuzlanskog održana je Tuzli 15. marta ove godine. Sjednicom je predsjedavao Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

Tokom sjednice su prezentirani i analizirani izvještaji o radu Muftijstva i medžlisa u 2015., kao i planovi rada za 2016. godinu. Utvrđen je kalendar vjerskih i kulturnih manifestacija na području Muftijstva. S osobitom pažnjom je razgovarano oko priprema za obavljanje kolektivnih dženaza u Vlasenici, Bratuncu, Zvorniku i Srebrenici. Na poseban način će se pristupiti svim programima obilježavanja godišnjice Genocida nad Bošnjacima.

Usvojena je i informacija o realizaciji akcije Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli koja se već tradicionalno provodi u svim džematima na području Muftijstva tuzlanskog.

Uz brojna druga pitanja iz nadležnosti Muftijstva, članovi Savjeta su razgovarali i o radu škola Kur'ana, katedri tefsira i hadisa, o radu s mladima, kao i o programima iz domena socijalne brige.