Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak, 29. decembra 2022. godine.

Na sjednici je usvojena odluka o obnavljanju lista Hikmet – lista za vjersko-teološka i kulturno-historijska pitanja. Hikmet je izlazio od 7. aprila 1929. godine do 14. novembra 1936. godine. U tom periodu ukupno su objavljena 72 broja, a vlasnik i urednik bio je Ibrahim Hakki Čokić. Hikmet je u tom vremenu predstavljao primjer društveno angažiranog medija koji je pratio sva aktuelna kretanja koja su se ticala Bošnjaka i njihovog islamskog identiteta. Obnavljanje Hikmeta uslijedit će krajem 1993. godine te njegov 73. broj izlazi 30. decembra 1993. godine. Izdavač je Muftijstvo tuzlansko a u narednim godinama bit će objavljeno još 77 brojeva. U aprilu 2001. godine objavljen je dvobroj (148-149.) nakon čega je Hikmetponovo prestao izlaziti.

Na sjednici Muftijstva tuzlanskog prezentirana je informacija o održanom prvom međunarodnom nagradnom takmičenju za učenike srednjih škola iz multimedijalnog projekta „Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne“. Na ovom takmičenju je učestvovali preko 100 učenika s područja Muftiluka tuzlanskog.

Usvojena je odluka o odobravanju sredstava MIZ Modriča, te odluka o rasporedu namjenskih sredstava svim medžlisimaMuftiluka tuzlanskog za aktivnosti odjela za brak i porodicu.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.