Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u utorak 29. septembra 2020. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na početku sjednice je proučena Fatiha pred dušu Fahrudin-ef. Mujanovića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Odžak, koji je na Ahiret preselio u četvrtak 24. septembra 2020. godine. Istaknut je njegov veliki doprinos u podršci povratku i obnovi Odžaka u periodu nakon Agresije na Bosnu i Hercegovinu, a posebno je značajna njegova uloga u radu i razvoju Medžlisa IZ-e Odžak. Pored toga, Fahrudin-ef. je dao veliki doprinos razvoju Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog, a svojim učešćem u radu Sabora i drugih tijela značajno je doprinjeo ukupanom radu i djelovanju Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Članovi Muftijstva tuzlanskog su razmatrali informaciju o realizaciji aktivnosti uvođenja vjeronauke u III i IV razred srednjih škola na području Tuzlanskog kantona. Na inicijativu Muftijstva tuzlanskog Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona usvojilo je Izmjene i dopune Nastavnog plan i program za Islamsku vjeronauku u gimnazijama, srednjim tehničkim i umjetničkim školama. Time je uvedena vjeronauka u 3. i 4. razred srednjih škola na području TK, a za izvođenje nastave angažovan je raspoloživi stručn kadar.

Na sjednici je prezentirana informacija o realizaciji seminara i savjetovanja koje je u mjesecu augustu i septembru organizovalo Muftijstvo tuzlansko za glavne imame, muallime i vjeroučitelje, kao i informacija o učešću članova Muftijstva, glavnih imama i imama, te vjeroučitelja s područja Muftiluka tuzlanskog na savjetovanjima, seminarima, promocijama i okruglim stolovima u organizaciji uprava Rijaseta Islamske zajednice.

Muftijstvo tuzlansko je imenovalo Komisiju koja će izvršiti analizu nacrta Pravilnika o nastavnicima i profesorima vjeronauke Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i analizu rezultata javne rasprave provedene na nivou aktiva vjeroučitelja na području Muftiluka tuzlanskog.

Utvrđeni su okvirni obrasci pravilnika o radu i pravilnika o sistematizaciji medžlisa, koji će biti proslijeđeni u dalju proceduru.

Dato je mišljenje o izgradnji mekteba u Vranjevićima, džemat Djedino (MIZ Živinice), a razmatrana je i informacija o aktivnostima iznajmljivanja prostora u vakufskom objektu Čaršimahala u Gornjoj Tuzli obdaništu „Naše dijete“.

Tokom sjednice su razmatrana i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.
Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi dr. Sead Seljubac, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac te sekretar Muhamed Hasanspahić.