U ponedjeljak 3. jula ove godine održana je redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je razmatran izvještaj o ramazanskim aktivnostima i organizaciji hadža na području Muftiluka tuzlanskog u 2023. godini. Razmatrana je i informacija o aktivnostima koje su realizirane povodom Kurban-bajrama.

Razmatran je izvještaj o mektepskoj pouci na području Muftiluka tuzlanskog u 2022/2023. mektepskoj godini kao i informacija o učešću predstavnika Muftijstva tuzlanskog na 10. državnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 25. finalnom mektepskom takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH.

Na sjednici je razmatrana informacija o obilježavanju godišnjica stradanja Bošnjaka i obavljaju kolektivnih dženaza u Vlasenici, Bratuncu i Zvorniku. Posebna pažnja poklonjena je realizaciji vjerskog dijela obilježavanja 28. godišnjice Genocida nad muslimanima Bošnjacima u Srebrenici i pripremama za obavljanje kolektivne dženaze u Potočarima.

Članovima Savjeta prezentirana je i informacija o održanoj Kulturno-vjerskoj manifestaciji ,,Dani Hasana Kaimije 2023.” kao i informacija o upisu nove generacije učenika u Behram-begovu medresu.

Savjet je razmatrao i druga pitanja iz domena svoga rada.