Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u ponedjeljak 21. decembra 2020. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je Muftijstvo tuzlansko usvojilo odluka da se u saradnji s MFS Emmausom uputi potrebna pomoć Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Data je saglasnost na pravilnike o radu i pravilnike o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta medžlisa Tuzla, Živinice, Banovići i Janja, te pravilnik o radu MIZ Zvornik.

Razmatrana je analiza akcije prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode na području Muftiluka tuzlanskog u protekle tri godine. Poljoprivredni proizvodi su tokom proteklih godina predati odgojno-obrazovnim ustanovama Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog, te ustanovama za brigu o socijalno ugroženim osobama na području Tuzlanskog kantona i Podrinja. Istaknuto je kako iz godine u godinu raste svijest muslimana i povećava se njihova odgovornost spram izvršenja ovog ibadeta.

Tokom sjednice su razmatrana i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi dr. Sead Seljubac, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac, te sekretar Muhamed Hasanspahić.