Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u ponedjeljak, 22. marta 2021. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu Muftijstva tuzlanskog za 2020. godinu, te je razmatran plan predstojećih ramazanskih aktivnosti. Razmatrani su i izvještaji o radu i izvještaji o realizaciji budžeta za 2020. godinu medžlisa na području Muftiluka tuzlanskog.

Razmatrana je informacija o planu mektebskog i vjeronaučnog takmičenja u 2020/2021. godini, te je usvojen odluka o pružanju finansijske podrške organiziranju ovogodišnjeg regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke, koje će biti održano 23. marta u  JU OŠ Slavinovići u Tuzli.

Muftijstvo tuzlansko je dalo saglasnosti na pravilnike o radu i pravilnike o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u medžlisima Srebrenik i Modriča. Usvojene su i odluke o odobravanju pomoći u izgradnji šehidskog spomen obilježja u Kamenici, MIZ Zvornik i rekonstrukciji stare džamije u Čojluku, MIZ Srebrenik.

Na sjednici su potvrđene i odluke usvojene na ranije održanoj vanrednoj (telefonskoj) sjednici.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi dr. Mensur Husić, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac i sekretar Muhamed Hasanspahić.