Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u petak, 11. juna 2021. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je donesena odluka o pokretanju procedura za izgradnju „Objekta B“ Muftijstva tuzlanskog, koji će biti građen neposredno uz zgradu administrativnog sjedišta Muftijstva.

Razmatrana je informacija o održanom mektepskom takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog, a na kojem su učesnici takmičenja pokazanim znanjem potvrdili da se na polju mektepske nastave u proteklom periodu, i pored izazova pandemije korona virusom, vrijedno radilo.

Na sjednici Muftijstva tuzlanskog su data mišljenja u postupku izgradnje vakufske kuće u džematu Nova Kasaba i Skugrići (MIZ Vlasenica), te mišljenja u postupku formiranja džemata Pomol u (MIZ Vlasenica) i džemata Škorići (MIZ Gradačac).

Razmatrani su i stavljeni u dalju proceduru pravilnici o upravljanju mezarjima medžlisa Bosanski Šamac, Srebrenik, Tuzla i Janja. Donesena je odluka o odobravanju sredstava za podršku u realizaciji Kulturno-vjerske manifestacije Dani Hasana Kaimije 2021. kao i odluka o odobravanju fnansijskih sredstava za pomoć u gradnji Roditeljske kuće u Tuzli, a koja su prikupljena u akciji “Vršnjak vršnjaku daruje 1 KM”.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi dr. Mensur Husić, Muamer Zukić i Muhamed Bilajac i sekretar Muhamed Hasanspahić.