Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u petak, 3. septembra 2021. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je usvojena informacija o pripremama za početak nove mektebske godine. Na području Muftiluka tuzlanskog mektepska pouka, institucionalno organizovani islamski odgoj i obrazovanje, u subotu 11. septembra 2021. godine počet će u više od 500 mekteba.

Usvojena je odluka o posthumnoj dodjeli priznanja Muftijstva tuzlanskog rahmetli Fahrudin-ef. Mujanoviću za obavljanje časne uloge imama, hatiba, muallima i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Odžak tokom svog radnog vijeka i za doprinos plemenitoj misiji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na području Muftiluka tuzlanskog.

Iskazana je zahvlanost članu Muftijstva tuzlanskog Muhamedu Bilajcu, rukovodiocu Službe za finansijske i ekonomske poslove, za doprinos radu i razvoju Muftijstva, kao i organa i ustanova Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog. Od septembra 2021. godine poslove rukovodioca Službe za finansijske i ekonomske poslove će obavljati Samir Buljubašić, dugogodišnji šef računovodstva Muftijstva tuzlanskog.

Razmatrane su i usvojene predložene izmjene Pravilnika o dodjeli nagrade “Redžep-ef. Muminhodžić” najboljem muallimu na području Muftiluka tuzlanskog. Usvojena je i odluka o nabavci školskog namještaja za mektebe i kabinete vjeronuke u osnovim i srednjim školama na području Muftiluka tuzlanskog i plan podjele školskog pribora za učenike osnovnih škola u povratničkim medžlisima.

Usvojena je informacija o provedenom postupku pribavljanja ponuda za izgradnju „Objekta B“ Muftijstva tuzlanskog. Donesena je i odluka o imenovanju člana Nadzornog odbora privrednog društva Bosava doo Brčko (u ime Muftijstva).

Muftijstvo tuzlansko je na ovoj sjednici dalo mišljenja u postupku formiranja novog džemata Pomol (Medžlis Islamske zajednice Vlasenica), te postupcima izgradnje mekteba u džematu Tupković (Medžlis Islamske zajednice Živinice) i izgradnje nove munare u Glodima (Medžlis Islamske zajednice Zvornik).

Članovi Muftijstva tuzlanskog razmatrali su informacije o realizaciji Kulturno-vjerske manifestacije „Dani povratka – Divič 2021“, projekta “Edukativni kamp za srednjoškolce s područja medžlisa Vlasenica i Bratunac”, Kampa za mlade s područja Muftiluka tuzlanskog  na vakufskom lokalitetu Dovište u Maoči kod Brčkog i informaciju o podjeli paketa za djecu iz kolektivnog naselja Ježinac i Mrdići kod Banovića.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.