Redovna sjednica Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak, 26. maja 2022. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je razmatran izvještaj o ramazanskim aktivnostima na području Muftiluka tuzlanskog. Zaključeno je da je bogat plan predramazanskih i ramazanskih aktivnosti uspješno realiziran.

Razmatrana je informacija o održanom mektepskom takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog. Istaknuto je da su učesnici takmičenja ostvarili dobre rezultate, te su potvrdili vrijedan rad na polju mektepske nastave.

Na sjednici su data mišljenja u postupcima sedam uvakufljenja u medžlisima Vlasenica, Janja i Kalesija, kao i prethodno mišljenje u postupcima rekonstrukcije džamije i izgradnje vakufske kuće u MIZ Banovići.

Usvojene su odluke o odobravanju sredstava za podršku realizaciji Kulturno-vjerske manifestacije Dani Hasana Kaimije 2022., te za podršku džematu Kovačevići Koraj, MIZ Čelić. Data je i saglasnost na popunu radnog mjesta u Medžlisu Islamske zajednice Tuzla.

Na sjednici je razmatrana informacija o javnoj raspravi o prednacrtu Pravilnika o članarini u Islamskoj zajednici, te informacija o toku poslova vezanih za organizaciju odlaska na hadž hadžija s područja Muftiluka tuzlanskog.

Razmatrana su i druga pitanja iz domena rada Muftijstva tuzlanskog.