Sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak, 23. marta 2020. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je razgovarano o organizaciji vjerskog života tokom ramazani-šerifa na području Muftiluka tuzlanskog, uzimajući u obzir specifičnosti ovoga vremena. Zaključeno je da će se svi ibadeti u džamijama i tokom mjeseca ramazana obavljat kao i do sada, a u skladu s uputama i mjerama koje su donijeli Islamska zajednica u BiH i nadležni organi.

Sve aktivnosti koje imami i džematski odbori u ovom vremenu poduzimaju su iznimno važne, a u toku razgovora je posebno naglašen značaj svih vidova komuniciranja s džematlijama kao i obilasci onih koji su u stanju potrebe.

Na Sjednici su sudjelovali svi glavni imami, direktori ustanova i rukovodioci službi. Postupajući u skladu sa instrukcijama nadležnih organa i Instrukcijom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini o postupanju u okolnostima vanrednog stanja, sjednica je održana putem video-konferencijske veze.