Redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog održana je u ponedjeljak, 25. marta 2019. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija Vahid-ef. Fazlović.

Predstavljen je Izvještaj o radu Muftijstva tuzlanskog za 2018. godinu, te je usvojen prijedlog kalendara vjerskih i kulturnih manifestacija u 2019. godini. Razmatran je i Plana aktivnosti u okviru kampanje protiv poroka kocke.

Tokom sjednice je razgovarano o pripremama za obavljanje kolektivnih dženaza u 2019. godini, a usvojena je i informacija o održanim izborima u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini na području Muftijstva tuzlanskog.

U proteklom periodu realizirana je akcija Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli. Na sjednici je izražena zahvalnost džematlijama i medžlisima na učešću u ovoj veoma uspješnoj akciji, koja je bila namijenjena podršci izgradnje doma za učenice.

Usvojena je informacija o realizaciji akcije u kojoj su zaposlenici u organima i ustanovama Muftijstva tuzlanskog, iz svog ličnog dohotka, izdvojili sredstva za stambeno zbrinjavanje porodice rahmetli Alan-ef. Hrustića, informacija o posebnim aktivnostima organiziranim povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kao i informacija o dosadašnjem dijelu realizacije akcije prikupljanja humanitarne pomoći (brašno, ulje, tjestenina) narodu Sirije, a koja se realizira u saradnji s MFS EMMAUS.

Donesena je odluka o pokretanju nove akcije “Vršnjak-Vršnjaku”, u kojoj će  polaznici vjeronaučne i mektebske nastave, sa svojim muallimima i vjeroučiteljima prikupiti sredstava koja će bit donirana za izgradnju Roditeljske kuće u sklopu UKC-a Tuzla. Roditeljska kuća se graditi za smještaj djece i porodica djece koja se liječe od malignih oboljenja. Pokreće se i nova, ovogodišnja predramazanska akcija “Otvorimo hiljade vrata” tokom koje će, na području Muftiluka tuzlanskog, biti upriličene posjete brojnim porodicama kojima je potrebna pomoć.